Clos Fourtet, 1er Grand Cru Classé

Deze hoog geklasseerde Saint-Emilion ligt praktisch in het oude centrum recht tegenover de middeleeuwse kerk. De wijn heeft een onmiskenbaar kalksteen tintje afkomstig van de omringende muren van de middeleeuwse stad. De wijn biedt een smaakpallet van cassis met een verfijnde mineraliteit verpakt in licht zoete zwarte kersen. De tanninen zijnn zacht en rijp met voldoende structuur voor een wijn die nog wel 15 jaar mee kan.

Lees meer

93+
96
95
94
Clos Fourtet, 1er Grand Cru Classé

140.00

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
93+
96
95
94

Omschrijving

Clos Fourtet dankt zijn reputatie aan de families Rulleau en De Carle, heren van Figeac, die in de 18e eeuw in bezit kwamen van deze wijngaarden met een bijzondere natuurlijke drainage. In 2001 kwam Fourtet in het bezit van de familie Cuvelier die met veel passie en investeringen de status van Fourtet als 1e Grand Cru Classé hoog hielden. Deze nobele 1e Grand Cru Classé ligt bovenop het plateau van Saint-Émilion, recht tegenover de grote kerk, bijna in het historische hart van het eeuwenoude stadje. De kelders van de ommuurde wijngaarden (de Clos) bestaan uit maar liefst drie etages in de grotten uitgehouwen gangen, bijna net zo indrukwekkend als de wijn. Fourtet gebruikt 60 tot 80% nieuwe fusten en maakt steeds meer gebruik van de principes van biodynamische wijnbouw. De wijn kenmerkt zich door een toets van mineraliteit verpakt in rijp, rijk en flamboyant fruit met aroma's van specerijen en drop. In 1991 zijn de wijngaarden herbeplant, de verwachting is dan ook dat de wijn alleen maar beter wordt naarmate de wijnstokken ouder worden.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Cabernet Franc 10%, Cabernet Sauvignon 5%, Merlot 85%
Regio: Bordeaux
Substreek: Saint-Emilion, Saint-Émilion
Smaak: Rood Fruit en Fluweel Zacht
Jaargang: 2017
Alcohol: 13
Drinkbaar vanaf: 2021
Houdbaar t/m: 2035
Oogst: Handmatig

Scores

93+
Robert Parker
96
Vinous The 2017 Clos Fourtet is vivid, rich and super-expressive. Beams of salinity give the 2017 its energy and shape. In the glass, the 2017 is wonderfully vivid and nuanced. Lavender, mint, blue fruits and blood orange all build into the beautifully layered, exquisite finish. In 2017, Clos Fourtet is all class. This is a terrific showing from the Cuvelier family. Tasted three times.
95
James Suckling
94
Decanter An impressive Clos Fourtet, delivering in bottle as it did during En Primeur. Plenty of saffron-edged plum and firm tannins, you get the limestone tightness to the texture but it is spliced against fleshy black fruits. I feel pretty sure this will close up tightly over the next few years, and will go the distance in terms of ageing. Extremely precise, clear complexity - another example of how well this estate is performing right now.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80