Clos Fourtet
Clos Fourtet dankt zijn reputatie aan de families Rulleau en De Carle, heren van Figeac, die in de 18e eeuw in bezit kwamen van deze wijngaarden met een bijzondere natuurlijke drainage. In 2001 kwam Fourtet in het bezit van de familie Cuvelier die met veel passie en investeringen de status van Fourtet als 1e Grand Cru Classé hoog hielden. Deze nobele 1e Grand Cru Classé ligt bovenop het plateau van Saint-Émilion, recht tegenover de grote kerk, bijna in het historische hart van het eeuwenoude stadje. De kelders van de ommuurde wijngaarden (de Clos) bestaan uit maar liefst drie etages in de grotten uitgehouwen gangen, bijna net zo indrukwekkend als de wijn. Fourtet gebruikt 60 tot 80% nieuwe fusten en maakt steeds meer gebruik van de principes van biodynamische wijnbouw. De wijn kenmerkt zich door een toets van mineraliteit verpakt in rijp, rijk en flamboyant fruit met aroma's van specerijen en drop. In 1991 zijn de wijngaarden herbeplant, de verwachting is dan ook dat de wijn alleen maar beter wordt naarmate de wijnstokken ouder worden.