Château Couvent des Jacobins
In de 13e eeuw schonk de hertog van Lancaster, zoon van de Engelse koning Hendrik III, een nieuw jacobijnenklooster aan Saint-Emilion. Dit nieuwe Couvent moest het oude vervangen dat buiten de stadswallen lag en niet kon worden verdedigd. De monniken van het Couvent des Jacobins maakten zulke goede wijn dat deze aan het Engelse hof werd geserveerd. De wijngaard van 11 ha, beplant met 85% Merlot, 11% Cabernet Franc en 4% Petit Verdot, bevindt zich op een helling met een ondergrond van voornamelijk zand en klei.
De wijnen zijn rijk en krachtig en hebben tijd nodig om op dronk te komen. Er wordt ook een tweede wijn gemaakt onder de naam 'Le Menut des Jacobins'. Vandaag de dag vormt het klooster een oase van rust in het drukke Saint-Emilion. De familie de Bruijn heeft al meer dan 60 jaar een nauwe relatie met de familie Borde. Iedere keer als Eric in Saint-Emilion is gaat hij traditiegetrouw als eerste naar het Couvent om de familie Borde te begroeten en hun fantastische wijn te proeven. Couvent des Jacobins heeft een van de meest indrukwekkende ondergrondse kelders van de regio.