Tagaro, Cinquenoci Primitivo

De Cinquenoci Primitivo uit Puglia is een krachtige, dieprode wijn afkomstig van druiven van 30 jaar oude wijnstokken. De stokken groeien op de vruchtbare Terra Rossa-grond, een unieke rode bodem die bijdraagt aan de rijke en intense smaak van de wijn. De neus verleidt met aroma's van rijpe kersen, pruimen en een vleugje kruidigheid. In de mond biedt deze wijn een vol en fluweelzacht mondgevoel, met tonen van donkere bessen, chocolade en subtiele hints van vanille. Perfect in balans met een lange, elegante afdronk. Geniet van deze parel uit het zonnige zuiden van Italië.

Lees meer

8.5
Tagaro, Cinquenoci Primitivo

12.50

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
8.5

Omschrijving

Wijnhuis Tagaro, gelegen in het pittoreske hart van Puglia, staat bekend om zijn toewijding aan traditie en innovatie in de wijnbouw. Het familiebedrijf, dat al generaties lang bestaat, combineert eeuwenoude technieken met moderne wijnbereidingsmethoden om wijnen van uitzonderlijke kwaliteit te produceren. De wijngaarden van Tagaro profiteren van de rijke Terra Rossa bodem, die de druiven hun karakteristieke diepte en complexiteit verleent.

Een opvallend kenmerk van Tagaro is hun unieke flesontwerp, geïnspireerd door de iconische Trullo-huizen van de regio. Deze traditionele, kegelvormige stenen structuren zijn een symbool van Puglia en worden weerspiegeld in de elegante en onderscheidende vorm van de wijnflessen van Tagaro. Dit ontwerp benadrukt niet alleen de verbondenheid met hun lokale erfgoed, maar voegt ook een vleugje kunstzinnigheid toe aan elke fles.

Wijnhuis Tagaro nodigt u uit om de rijke smaken en het culturele erfgoed van Puglia te ontdekken door hun zorgvuldig vervaardigde wijnen, die perfect harmoniëren met de tradities van het land en de passie van de mensen die ze maken.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Italië
Druivensoort met percentage: Primitivo 100%
Regio: Puglia
Smaak: Kruidig en Intens
Jaargang: 2021
Alcohol: 15
Serveertemperatuur: 18-20°
Drinkbaar vanaf: 2023
Houdbaar t/m: 2028
Bodemsoort: Kalk en Terra rossa (ijzerhoudende klei met zand)
Restsuikers: 5 g/l
Vinificatie: 48 uur maceratie op 4-5° volgt de fermentatie met geselecteerde gisten.

Scores

8.5
Harold Hamersma Aparte fles, maar een inhoud zonder fratsen: puur primitivo, karaktervol en ferm. Rijp donker fruit, cacao, espresso, specerijen, zwoele zuidelijke geuren en smaken: u kent de opsomming wel van zoveel andere primitivo's.

Deze is echter iets anders. En dan bedoelen we niet de fles. Ondanks die fles en z'n 15% alcohol wordt de zwoele weelde hier binnen de perken gehouden. Er zijn fraaie zuren en rijpe tannines, er is nuance en diepgang. Kost wat meer dan al die andere primitivo's, maar je krijgt ook veel meer.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80