Stefan Meyer, Spätburgunder Löss Trocken
- Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
- Gratis verzending binnen NL vanaf €80
- Elke wijn per fles te bestellen
Omschrijving
Laat je meevoeren naar het prachtige begin van het avontuur van Stefan Meyer. Wijn zit in zijn genen, al generaties lang. Het was een gedurfde stap om de familiewijngaard in Rhodt unter Rietburg, in de Pfalz-regio, te stichten. In de Pfalz waren ze een van de pioniers die als eerste hun eigen wijnen bottelden!
"Het idee dat wijn draait om herkomst en terroir komt uit Frankrijk. Wijn moet gaan over de oorsprong, de unieke omstandigheden zoals bodem en microklimaat, en zelfs de wijnmakers". Daarom heeft Stefan Meyer (3e generatie) zich volledig toegelegd op het creëren van kwaliteitswijnen die deze visie omarmen. Hij streeft zelfs naar biodynamische wijnbouw, omdat hij gelooft dat dit de meest natuurlijke en duurzame manier van wijnbouw is. Spontane fermentatie en langdurige rijping op de lies zijn essentieel in de zoektocht naar wijnen die zijn visie weerspiegelen. Dit alles gebeurt in het dorpje Rhodt waar Stefan 30 hectare bezit, verdeeld over 170 verschillende percelen. De initialen van zijn grootvader (Karl Hermann Meyer) zijn nog zichtbaar in het label van het wijnhuis.
De perfecte wijn blijft natuurlijk een eeuwig streven, maar juist de weg ernaartoe geeft Stefan Meyer ontzettend veel voldoening. Elke stap in deze richting is de moeite waard. Waarom zou je zelf niet een stukje van deze reis meemaken? Ontdek de wijnen en proef de passie en toewijding die in elke fles wordt gestopt. Bij elke slok proef je de regio en de specifieke locaties met hun unieke bodems, evenals de persoonlijke signatuur van de wijnmaker. Dit maakt de wijnen onmiskenbaar en onvergetelijk.
Details
Type wijn: | Rode Wijn |
---|---|
Formaat: | Fles (75 cl) |
Land: | Duitsland |
Druivensoort met percentage: | Spätburgunder 100% |
Regio: | Pfalz |
Smaak: | Rood Fruit en Fluweel Zacht |
Jaargang: | 2023 |
Landbouw: | Biodynamisch, Gecertificeerd biologisch |
Alcohol: | 13,5 |
Serveertemperatuur: | 16 - 18 °C |
Drinkbaar vanaf: | 2024 |
Houdbaar t/m: | 2030 |
Restsuikers: | 0,1 gr/l |
Zuurtegraad: | 4,8 gr/l |
Vinificatie: | Spontane vergisting |
Houtopvoeding: | 12 maanden op oud hout |