Loxarel, 109 Mesos Brut Nature Reserva
- Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
- Gratis verzending binnen NL vanaf €80
- Elke wijn per fles te bestellen
Omschrijving
Loxarel werd opgericht in 1987. Uit de naam spreekt de waardering voor hun ‘signature’ druif; Xarel·lo. Voorafgaand aan de oprichting van Loxarel produceert de gepassioneerde en innovatieve Josep Mitjans, de huidige eigenaar van het huis, op 16- jarige leeftijd al zijn eerste 1000 flessen Cava. Hij durfde het, na zijn studie oenologie, aan om een frisse wind door het familiebedrijf te laten waaien. Met een klein team wordt er biologisch en biodynamisch gewerkt. De visie om de druif en het terroir te laten spreken in de wijnen staat hierbij centraal. Het contact met en het respect voor de aarde, het terroir en de omgeving geven de wijnen puurheid, eigenheid en karakter. Ze vormen hiermee een mooie afspiegeling van de streek waar de wijnen worden gemaakt; Penedès in Catalunya, waar het domein is gelegen in Vilobí del Penedès.
Feestdagen? Bubbels!
12 november 2024
De Bruijn Wijnkopers
Blog
Blog
Van oudsher vieren we een feestelijke aangelegenheid met champagne. Maar hoe zit dat met die bubbels?
Details
Type wijn: | Champagne - Mousserend |
---|---|
Formaat: | Fles (75 cl) |
Land: | Spanje |
Druivensoort met percentage: | Chardonnay 10%, Xarel-lo 90% |
Regio: | Catalunya |
Substreek: | Penedès |
Smaak: | Intens en Romig |
Jaargang: | 2006 |
Landbouw: | Biodynamisch, Gecertificeerd biologisch, Natuurwijn |
Alcohol: | 12 |
Serveertemperatuur: | 9˚ |
Drinkbaar vanaf: | 2017 |
Houdbaar t/m: | 2025 |
Oogst: | Handmatig |
Bodemsoort: | Kalkhoudende klei en kiezels |
Restsuikers: | 0,2 gr/l |
Zuurtegraad: | 7,4 gr/l |
Vinificatie: | Methode Traditionelle. Xarel-lo komt uit 2004. De wijn rijpt 109 maanden. Natuurlijke gist wordt niet verwijderd. |