Les Équilibristes, Hirsute Blanc

Een levendige en expressieve neus met aroma's van rijpe appel en peer, perzik, gedroogde abrikoos, citrus en florale tonen. Een volfruitige en zachte wijn met een rijke structuur, een vleugje honing en marsepein en een aangenaam frisse, minerale ondertoon. Zeer verfijnd en mooi in balans. De wijn rijpt voor 20% en gedurende zes maanden in vier jaar oude houten vaten en wordt niet gefilterd.

Lees meer

9+
Les Équilibristes, Hirsute Blanc

14.50

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
9+

Omschrijving

Les Équilibristes is een collectief van 7 uiterst gepassioneerde wijnmakers uit heel Frankrijk. De geschiedenis van het collectief voert terug naar 2010, toen François, restauranteigenaar en wijnhandelaar uit Parijs, tijdens de oogst- en vinificatieperiode wijnmaker Florent ging ondersteunen. In 2015 richtten zij het collectief op en sloten andere wijnmakers zich aan, met als doel om ervaringen uit te wisselen, gewoontes te doorbreken, elkaar uit te dagen en te experimenteren. 

Alle aangesloten wijnmakers werken biodynamisch en maken terroirwijnen waarin de druiven optimaal tot uitdrukking komen. Er worden enkel natuurlijke gisten gebruikt en minimaal gebruik gemaakt van sulfiet. De wijnen worden bij de wijnmakers gebotteld en vervolgens vanuit het wijnhuis van Florent in Bergerac verzonden. De naam van het collectief, “Les Équilibristes” (de koorddansers), verwijst naar het feit dat ze van gebalanceerde en luchtige wijnen houden, uitdagend en op het randje.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Chenin Blanc 10%, Sauvignon Blanc 20%, Sémillon 70%
Regio: Sud-Ouest
Substreek: Bergerac
Smaak: Rijk en Mineraal
Jaargang: 2023
Landbouw: Gecertificeerd biologisch, Natuurwijn
Alcohol: 12,5
Drinkbaar vanaf: 2024
Houdbaar t/m: 2027
Oogst: Handmatig

Scores

9+
Harold Hamersma Bordeauxdruif sémillon is naaste familie van sauvignon blanc, maar in de verste verte niet zo bekend. Hoewel aanwezig in sjieke witte bordeaux en de trots van menig Australische wijnmaker komt menig wijnkenner bij het horen van de naam sémillon niet verder dan dapper roepen dat-ie die streek natuurlijk kent. Hoog tijd om kennis met ‘m te maken, en geen betere kennismaking dan deze charmante witte bergerac.

Bergerac, buur van grote broer Bordeaux, kan vaak wat vlak, kaal en somber smaken. Gelukkig zijn er uitzonderingen als deze. Geurt fris dankzij druif sauvignon, zacht en zwoel dankzij sémillon, doet met z’n bloesemgeur denken aan viognier - al zit die druif er niet in. De rijke, volle geheimzinnige geur van de veel te onbekende sémillon kan het hier perfect vinden met 20% lentefrisse sauvignon, terwijl een toefje van de ook al zo onbekende onvolprezen chenin nog wat extra diepgang geeft. Een prachtige complexe witte wijn - voor geen geld.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80