Lagravera, Laltre
- Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
- Gratis verzending binnen NL vanaf €80
- Elke wijn per fles te bestellen
Omschrijving
In Catalunya, op zo’n 120 kilometer ten westen van Barcelona, vindt men het Denominación d’Origen (D.O.) Costers del Segre. Letterlijk vertaald ‘oevers van de Segre’, één van de zijrivieren van de Ebro. Costers del Segre bestaat uit vier gebieden rondom Lleida/ Lérida. Het domein van Lagravera ligt in het zuiden van de D.O. en het is er, in tegenstelling tot de rest van het gebied, zeer vlak. De D.O. wordt gedomineerd door de industrie van Cava en mousserende wijnen.
De nabijgelegen Pyreneeën dragen bij aan een continentaal klimaat; hete zomers en koude winters. De wijngaard van Lagravera strekt zich uit over 11,3 hectare en ligt in een oude gravelpit. De druivenstokken zijn altijd al biologisch onderhouden en worden nu ook biodynamisch gecultiveerd. Alle kruiden en planten die vereist zijn voor het maken van diverse biodynamische preparaten worden hier zelf verbouwd. Voor de productie van de wijn ‘La Pell’ gebruikt men druiven van een wijngaard enkele kilometers verderop.
Dit gebied is beduidend heuvelachtiger en de wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 125 jaar. De wijnmakerij bezit een speciale Amfora-ruimte en men werkt tijdens het gehele vinificatieproces zo natuurlijk mogelijk. Lagravera is vernieuwend en vooruitstrevend in het biodynamisch werken. Er wordt zowel gewerkt met tal van inheemse druivenrassen als met internationale rassen.
Details
Type wijn: | Rode Wijn |
---|---|
Formaat: | Fles (75 cl) |
Land: | Spanje |
Druivensoort met percentage: | Cabernet Sauvignon 7%, Divers 6%, Garnacha Tinta 67%, Malbec 15%, Monastrell 5% |
Regio: | Lleida |
Substreek: | Serra Llarga |
Smaak: | Rood Fruit en Fluweel Zacht |
Jaargang: | 2021 |
Landbouw: | Biodynamisch, Gecertificeerd biologisch |
Alcohol: | 14 |
Serveertemperatuur: | 16° |
Drinkbaar vanaf: | 2022 |
Houdbaar t/m: | 2025 |
Oogst: | Handmatig |
Bodemsoort: | Klei met grote kiezels |
Restsuikers: | 2,0 gr/l |
Zuurtegraad: | 5,6 gr/l |
Vinificatie: | De druiven worden 5 dagen op lage temperatuur ‘voor gefermenteerd’, waarna de alcoholische fermentatie op gang komt. De schillen blijven steeds in contact met de most. Dit proces duurt 15-20 dagen. De wijn rijpt nog 3 maanden op Franse barriques. |