Gratavinum, Dolç d'en Piqué Halve fles
- Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
- Gratis verzending binnen NL vanaf €80
- Elke wijn per fles te bestellen
Omschrijving
In de hoger gelegen gedeeltes van Priorat vinden we Gratavinum, het domein van de familie Cuisine waaronder ook de befaamde huizen Pares Balta (Penedès) en Dominio Romano (Ribera del Duero) vallen. Gratavinum is in 2000 opgericht en dus nog een relatief jonge speler.
Samen met wijnmaker Jordi Fernandez wordt hier sinds 2003 volgens de biodynamische leer gewerkt. Dat houdt in: geen pesticiden of meststoffen en geen kunstmatige irrigatie. Schapen bemesten hier de grond en bijen bestuiven de wijnstokken tijdens het bloeiseizoen.
Ook het terroir speelt een zeer grote rol bij dit domein en wordt weerspiegeld in de wijnen. Priorat is een regio met beroemde llicorella-bodems: een soort leisteen bestaande uit verdikte kleisedimenten die de wijnen een mineraal karakter geven. Zelf noemt Fernandez de stijl van het huis neotraditioneel; herkenbaar Priorat door rijke, stevige en minerale wijnen, maar dan wel met de toepassing van moderne technieken. Naast fusten gebruikt men hier ook amfora’s en demi-johns voor de opvoeding van de wijnen.
Details
Type wijn: | Dessert - Zoet |
---|---|
Formaat: | Halve fles (37,5 cl) |
Land: | Spanje |
Regio: | Catalunya |
Substreek: | Priorat |
Smaak: | Zoet |
Jaargang: | 2017 |
Landbouw: | Biodynamisch, Gecertificeerd biologisch |
Alcohol: | 15 |
Serveertemperatuur: | 16° |
Drinkbaar vanaf: | 2020 |
Houdbaar t/m: | 2030 |
Oogst: | Handmatig |
Bodemsoort: | Llicorella (leisteen) |
Restsuikers: | 74 gr/l |
Zuurtegraad: | 3,5 gr/l |
Vinificatie: | De overrijpe druiven worden langzaam vergist. De vergisting wordt stop gezet om de zoetheid en romigheid in de wijn te houden. De wijn rijpt 12 maanden in nieuwe Franse eikenhouten vaten van 400 liter. |
Meer zijdezacht zoete wijnen
Nog meer kleine flesjes