Gianni Brunelli, Amor Costante Toscana
- Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
- Gratis verzending binnen NL vanaf €80
- Elke wijn per fles te bestellen
Omschrijving
Als Gianni Brunelli in 1987 terugkeert naar Montalcino wordt een familiedroom werkelijkheid; hij koopt de wijngaard “Le Chiuse di Sotto” terug die ooit het eigendom was van zijn vader. De wijngaard is gelegen in het gelijknamige gedeelte in het noordoosten van Montalcino, Toscane. De 5 hectare grond zijn gedeeltelijk beplant met de sangiovesedruif, waaronder de goed geconserveerde stokken die in 1947 nog door Gianni’s vader werden aangeplant.
De overige hectare zijn beplant met olijfgaarden. Halverwege de jaren 90 voegden Gianni en zijn vrouw Laura “Podernovone” aan hun domein toe. Dit stuk land, dat 4,5 hectare beslaat, is gelegen op de zuidoostelijke hellingen van Montalcino en verdeelt zich over 4 wijngaarden: Olmo, Oliva, Quircia en Gelso. Hier cultiveren zij voornamelijk sangiovese en een klein gedeelte merlot. De wijngaarden liggen op 350 meter hoogte en bieden een prachtig uitzicht op de vulkaan Monte Amiata. De wijngaarden worden met grote passie en precisie onderhouden. In 2015 rondde Laura de vernieuwing van de wijnkelder van Podernovone af.
Technologie en traditie gaan hier op duurzame wijze hand in hand. In 2008 overleed Gianni Brunelli. Zijn vrouw Laura houdt, nauw samenwerkend met wijnmaker Paolo Vagaggini, het wijndomein draaiende en bestiert tevens het succesvolle restaurant Osteria de Logge dat zij samen begonnen in 1979 en uitgroeide tot een waar begrip in de omgeving.
Details
Type wijn: | Rode Wijn |
---|---|
Formaat: | Fles (75 cl) |
Land: | Italië |
Regio: | Toscane |
Substreek: | Montalcino |
Smaak: | Rood Fruit en Fluweel Zacht |
Jaargang: | 2016 |
Alcohol: | 14 |
Serveertemperatuur: | 16° |
Drinkbaar vanaf: | 2021 |
Houdbaar t/m: | 2029 |
Oogst: | Handmatig |
Bodemsoort: | Kalksteen, schist, zand en witte klei |
Restsuikers: | 0,2 gr/l |
Zuurtegraad: | 5,4 gr/l |
Vinificatie: | Schilweking Sangiovese van 22 dagen en Merlot van 18 dagen. Sangiovese 24 maanden in Slavonisch groot hout 25 en 30 hectoliter en Merlot 24-30 maanden in Franse barriques en tonneaux. |