Dominus Estate, Napanook
92
- Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
- Gratis verzending binnen NL vanaf €80
- Elke wijn per fles te bestellen
92
Omschrijving
Christian Moueix werd op slag verliefd op Napa Valley en haar wijnen, toen hij er aan de University of California in Davis studeerde. In 1981 ontdekte hij Napanook Vineyard, ten westen van Yountville, dat de bron van alle druiven voor de eerste Napa Valley wijnen tussen 1940 en 1950 was. De geschiedenis van de wijngaard gaat terug naar het begin en het ontstaan van de Napa Valley wijnen, toen George Yount daar voor het eerst stokken plantte rond 1838. Napanook produceert vandaag de dag 3 verschillende wijnen: Dominus Estate, hét paradepaardje van het domein sinds 1983; Napanook, genoemd naar de Vineyard sinds 1996 en sinds 2006 is er ook Othello, in beperkte hoeveelheid. Nu ook in het assortiment van de Bruijn Wijnkopers, trots!
Details
Type wijn: | Rode Wijn |
---|---|
Formaat: | Fles (75 cl) |
Land: | Verenigde Staten |
Druivensoort met percentage: | Cabernet Franc 9%, Cabernet Sauvignon 89%, Merlot 11%, Petit Verdot 2% |
Regio: | California |
Substreek: | Napa Valley |
Smaak: | Zwart Fruit en Rijk |
Jaargang: | 2017 |
Landbouw: | Duurzaam |
Alcohol: | 14 |
Drinkbaar vanaf: | 2021 |
Houdbaar t/m: | 2033 |
Oogst: | Handmatig |
Scores
92
Robert Parker
There was about 40% of a normal crop this year due to strict selection. Grapes were harvested from September 21 to October 3 and the wine was bottled in May 2019. The 2017 Napanook is made up of 89% Cabernet Sauvignon, 9% Cabernet Franc and 2% Petit Verdot and was aged in 20% new French oak barrels. Deep purple-black in color, it springs from the glass with vivacious notions of warm black cherries, blackberry compote and crushed black currants with touches of dark chocolate, licorice, fertile loam, underbrush, camphor and cinnamon stick plus a waft of lilacs. Full-bodied with a firm level of grainy tannins and seamless freshness supporting the bold, spicy black fruit layers, it finishes on a lingering perfumed note. With further time, it begins to reveal the mineral signature of the estate, delivering a glimpse at the gravitas to come with 5-7 years in the cellar. 1,400 cases were made.