Domaine Huet, Le Mont Moelleux 1ère Trie

Le Mont Moelleux Première Trie wordt enkel in de beste jaargangen gemaakt. De druiven worden tros per tros, streng geselecteerd. Alleen de rijpste druiven die door botrytis aangetast zijn worden in meerdere keren geoogst (trie). Complex met tonen van ananas, marmelade, kruidigheid, vanille, grapefruit en een zeer lange afdronk. Advies is om de wijn van te voren te openen om alvast wat lucht te geven. Hierdoor opent de wijn zich meer. De wijn kan zeer goed ouderen.

Lees meer

97
Domaine Huet, Le Mont Moelleux 1ère Trie

66.45

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending binnen NL vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
97

Omschrijving

Domaine Huet is opgericht in 1928 door Victor Huet en is een iconisch domein in de Loire. Zijn zoon Gaston heeft nu dertig hectare chenin blanc in zijn bezit, verdeeld over drie percelen: Le Haut-Lieu, Le Mont en Le Clos du Bourg. Het landgoed was een van de voorlopers van de biodynamische wijnbouw in de Franse wijngaard. Deze methode, waarbij respect voor de bodem, de plant en het milieu bovenaan staat, zorgt ervoor dat de chenin blanc hier zijn ware karakter en authenticiteit laat zien.

Zo geven de soepelheid van de bruine klei van Le Haut-Lieu, de gebeitelde vuursteen van Le Mont en de ronding van de kalksteen van Le Clos du Bourg de wijnen van de chenin-druif een onvergelijkbare elegantie. Alle wijnen, van droog (sec), halfdroog (demi-sec) en zoet (moelleux) zijn van fantastische kwaliteit en geschikt om voor langere tijd te bewaren. Daarnaast beschikken de wijnen van Huet over een prachtige frisheid om het beetje restzoet perfect in evenwicht te houden.

Details

Type wijn: Dessert - Zoet
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Regio: Loire
Substreek: Vouvray
Smaak: Aromatisch en Zoetig
Jaargang: 2016
Landbouw: Biodynamisch, Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 12
Serveertemperatuur: 11˚
Drinkbaar vanaf: 2018
Houdbaar t/m: 2026
Oogst: Handmatig
Bodemsoort: Groene klei, kiezel en zand.
Restsuikers: 150 gr/l
Zuurtegraad: 5,4 gr/l
Vinificatie: De druiven worden niet ontsteelt, zachte persing van 3,5 tot 5 uur. Vergisting op eikenhouten vat van 225 en 600 liter en RVS tanks, enkel met druif eigen gisten. Geen malolactische omzetting, zo blijft de frisheid behouden. Lichte filtering.

Scores

97
Robert Parker

Meer heerlijke witte wijnen

Alta Alella, PARVUS Chardonnay

DO Alella - 2023

14.95
9
Alta Alella, PB

DO Alella - 2022

12.95
Baglio Diar, Selene Grillo

Sicilia - 2023

11.50
1,5 liter
92
92
93
1,5 liter
96
96
97
94
Tip!
Bernardus, Chardonnay

Carmel valley - 2021

25.95
3 liter
Bernardus, Chardonnay Dubbele Magnum

Carmel valley - 2021

175.00
5,25 liter
Bernardus, Chardonnay Jéroboam

Carmel valley - 2021

300.00
Bernardus, Ingrid's Chardonnay

Carmel valley - 2022

54.00
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering binnen NL vanaf € 80