Domaine Huet, Le Mont Moelleux 1ère Trie
- Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
- Gratis verzending binnen NL vanaf €80
- Elke wijn per fles te bestellen
Omschrijving
Domaine Huet is opgericht in 1928 door Victor Huet en is een iconisch domein in de Loire. Zijn zoon Gaston heeft nu dertig hectare chenin blanc in zijn bezit, verdeeld over drie percelen: Le Haut-Lieu, Le Mont en Le Clos du Bourg. Het landgoed was een van de voorlopers van de biodynamische wijnbouw in de Franse wijngaard. Deze methode, waarbij respect voor de bodem, de plant en het milieu bovenaan staat, zorgt ervoor dat de chenin blanc hier zijn ware karakter en authenticiteit laat zien.
Zo geven de soepelheid van de bruine klei van Le Haut-Lieu, de gebeitelde vuursteen van Le Mont en de ronding van de kalksteen van Le Clos du Bourg de wijnen van de chenin-druif een onvergelijkbare elegantie. Alle wijnen, van droog (sec), halfdroog (demi-sec) en zoet (moelleux) zijn van fantastische kwaliteit en geschikt om voor langere tijd te bewaren. Daarnaast beschikken de wijnen van Huet over een prachtige frisheid om het beetje restzoet perfect in evenwicht te houden.
Details
Type wijn: | Dessert - Zoet |
---|---|
Formaat: | Fles (75 cl) |
Land: | Frankrijk |
Regio: | Loire |
Substreek: | Vouvray |
Smaak: | Aromatisch en Zoetig |
Jaargang: | 2016 |
Landbouw: | Biodynamisch, Gecertificeerd biologisch |
Alcohol: | 12 |
Serveertemperatuur: | 11˚ |
Drinkbaar vanaf: | 2018 |
Houdbaar t/m: | 2026 |
Oogst: | Handmatig |
Bodemsoort: | Groene klei, kiezel en zand. |
Restsuikers: | 150 gr/l |
Zuurtegraad: | 5,4 gr/l |
Vinificatie: | De druiven worden niet ontsteelt, zachte persing van 3,5 tot 5 uur. Vergisting op eikenhouten vat van 225 en 600 liter en RVS tanks, enkel met druif eigen gisten. Geen malolactische omzetting, zo blijft de frisheid behouden. Lichte filtering. |