Domaine Famille Paquet, Saint-Véran "Les 99 Coupées"
- Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
- Gratis verzending binnen NL vanaf €80
- Elke wijn per fles te bestellen
Omschrijving
In 1980 begonnen Jocelyne en Michel Paquet Domaine des Valanges in Davayé, een dorpje in de het zuidelijkste gedeelte van de Bourgogne; de Mâconnais. De wijngaarden zijn ideaal gelegen op zuidelijke hellingen met een bodem die voornamelijk uit kalk met wat klei bestaat. Dit draagt bij aan de minerale expressie van de wijnen. Het domein, dat initieel zo’n 6 ha besloeg, genereerde al gauw bekendheid, voornamelijk vanwege hun Saint-Véran-wijnen.
Door de jaren heen gaven Jocelyn en Michel hun liefde en passie voor het domein en het vak door aan hun drie zoons; Jean-Baptiste, Mathieu en Camille. Het wijngaardareaal breidde zich verder uit (12 ha) binnen de verschillende subregio’s van de Mâconnais en in 2016 namen de drie broers het familiedomein officieel over. Camille is verantwoordelijk voor de wijngaarden en het wijn maken en Mathieu en Jean-Baptiste richten zich op de verkoop en marketing.
Ze hebben erg veel oog voor verbeteringen en steken veel werk en energie in de ontwikkeling van het domein met als doel om toegankelijke Bourgogne-wijnen van uitstekende kwaliteit te kunnen aanbieden. Ze hebben ook hard gewerkt aan een biologische certificering van hun wijnen, oogstjaar 2021 is als eerste oogstjaar met certificering op de markt gekomen. Sinds 2019 gaat het domein verder onder een nieuwe naam: Famille Paquet. Daarnaast heeft Mathieu Paquet ook nog een eigen label onder zijn eigen naam. Hiervan vertegenwoordigen wij met plezier de Bourgogne Chardonnay op de Nederlandse markt.
Details
Type wijn: | Witte Wijn |
---|---|
Formaat: | Fles (75 cl) |
Land: | Frankrijk |
Druivensoort met percentage: | Chardonnay 100% |
Regio: | Bourgogne |
Smaak: | Rijk en Mineraal |
Jaargang: | 2022 |
Landbouw: | Gecertificeerd biologisch |
Alcohol: | 13 |
Serveertemperatuur: | 11˚ |
Drinkbaar vanaf: | 2024 |
Houdbaar t/m: | 2026 |
Oogst: | Handmatig |
Bodemsoort: | Kalksteen en klei |
Restsuikers: | 2,1 gr/l |
Zuurtegraad: | 4,1 gr/l |
Vinificatie: | Fermentatie en 12 maanden rijping op houten vaten, daarna nog 9 maanden rijping in RVS. |