Château Latour à Pomerol
93
92
- Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
- Gratis verzending binnen NL vanaf €80
- Elke wijn per fles te bestellen
93
92
Omschrijving
In de 18e eeuw behoorde het Château bij de bezittingen van de familie Chambaud. In 1875 huwde de enige erfgename met Louis Garitey die eigenaar bleef tot 1914 waarna het bezit verdeeld werd. Een deel kwam in bezit van madame Edmond Loubat die toen ook eigenaresse was van Château Pétrus. Latour werd in die jaren al gezien als één van de allerbeste wijngoederen van Pomerol. In 1961 erfde haar nicht madame Lilly Lacoste het kasteel met wijngaarden. In 1962 werd Latour ondergebracht bij de firma J.P.Moueix. De totale oppervlakte is slechts 7,9 ha en beplant met 90% Merlot en 10% Cabernet-Franc met een gemiddelde leeftijd van 35 jaar. De wijn is schaars en er wordt geen tweede wijn gemaakt.
Details
Type wijn: | Rode Wijn |
---|---|
Formaat: | Fles (75 cl) |
Land: | Frankrijk |
Druivensoort met percentage: | Cabernet Franc 10%, Merlot 90% |
Regio: | Bordeaux |
Substreek: | Pomerol |
Smaak: | Rood Fruit en Fluweel Zacht |
Jaargang: | 2017 |
Landbouw: | Duurzaam |
Alcohol: | 12,5, 14,5 |
Drinkbaar vanaf: | 2020 |
Houdbaar t/m: | 2036 |
Oogst: | Handmatig |
Scores
93
Robert Parker
Deep garnet-purple in color and composed of 100% Merlot, the 2017 Latour à Pomerol leaps from the glass with expressive scents of baked plums, warm black cherries and boysenberries with wafts of fallen leaves, bouquet garni and fertile loam. Medium-bodied, the palate delivers mouth-coating, muscular black fruits with a firm backbone of rounded tannins and a long, minerally finish.
92
Decanter
Touches of Pomerol liquorice and black chocolate, with depth to the fruit that is still austere with firm tannins but that has the promise of more to come. Black cherry and cassis fruits, not huge amounts of juice flowing through, but everything is well defined and carefully balanced, and has hints of flesh to come. Give it another two or three years. We are up on the plateau of Pomerol here, 35m, on soils that are relatively early ripening, and you can tell the advantage that it gives to the final wine.