Château La Coste, Lady A Rosé

Een heerlijke, delicate, elegante en dorstlessende rosé: Lady A. Deze zalmroze rosé biedt aroma's van citrus, grapefruit, perzik en framboos en is licht en verfrissend. De vlinder van Lady A is ontworpen door de beroemde Britse kunstenaar Damien Hirst en staat symbool voor de "social butterfly".

Lees meer

8.5
Château La Coste, Lady A Rosé

11.95

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending binnen NL vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
8.5

Omschrijving

Château La Coste, prachtig gelegen in het hart van de Provence, omringd door amandel- en olijfbomen en beplant met 125 ha aan wijnstokken, welke met grote precisie en aandacht worden gecultiveerd. Het land waarop dit Château is gelegen is al eeuwen met landbouw en wijn maken verbonden.

Deze op biologische wijze gemaakte rosé is met totaal respect voor de grond en de omgeving gemaakt; het terroir mag spreken. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 20 à 30 jaar, het rendement ligt rond de 40 hl/ha. Château La Coste is eigendom van een Ierse kunstverzamelaar. Hij bouwde dit wijnhuis uit tot wijnhuis-restaurant annex kunstcentrum. 

De Japanse architect Tadao Ando mocht er zijn creatieve geest op loslaten, wat leidde tot een modern gebouw met geometrische vormen. "Steeds weer nieuwe kunstenaars, zowel getalenteerd als gearriveerd - zoals beeldhouwer, fotograaf en landschapskunstenaar Andy Goldsworthy en alleskunner Tracey Emin -, ontwerpen installaties voor het landgoed."

Details

Type wijn: Rosé
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Regio: Provence
Substreek: IGP Méditerranée
Smaak: Licht en Fruitig
Jaargang: 2023
Alcohol: 12,5
Serveertemperatuur: 11°
Drinkbaar vanaf: 2024
Houdbaar t/m: 2026

Scores

8.5
Harold Hamersma Het wonder van de wijn: je neemt vijf stevige druiven, van wie sommige zelfs berucht zijn als ruig en aards, laat ze onder deskundige leiding gisten, en: een verfijnde, welopgevoede rosé is het resultaat.

Rosé vol sappig fruit, dat zonnig kruidige dat je in zoveel Zuid-Franse wijnen proeft, een mooie, heldere smaak. Met dankzij die gespiede druiven onder al die subtiele vrolijkheid ook wat beet, waardoor hij niet terugdeinst voor wat gerechten rond z'n glas.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering binnen NL vanaf € 80