Celler Pascona, Maria Ganxa

Ontdek ook de Maria Ganxa van Celler Pascona, een expressieve wijn gemaakt van de Cariñena-druif. Naast Garnacha is dit het traditionele druivenras van deze streek. De wijn heeft aroma's van rood fruit naast florale tonen, subtiele hints van specerijen en mediterrane kruiden. Een fruitige, toegankelijke en levendige wijn dankzij de rijping op RVS die ook goed gekoeld (15-17°C) geserveerd kan worden. Van deze wijn worden slechts 4000 flessen geproduceerd. Maria Ganxa is een heks die volgens de legende in het dorpje Falset rondzwierf. Laat je betoveren!

Lees meer

9-
Celler Pascona, Maria Ganxa

12.95

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending binnen NL vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
9-

Omschrijving

In de serene Fontanals-vallei, vlakbij het historische stadje Falset, ligt Celler Pascona, een boutique wijnhuis waar traditie en innovatie samenkomen in het hart van de D.O. Montsant. De 20 hectare aan wijngaarden vormen een mozaïek van voedzame klei, robuust graniet en mystieke llicorella-leisteen, waarbij de diverse bodems bijdragen aan het unieke smaakprofiel van de wijnen. Montsant, een verborgen parel naast de beroemde D.O.Q. Priorat, krijgt steeds meer bekendheid. De regio staat bekend om zijn uitmuntende wijnen en wordt geprezen door internationale wijnexperts. Bij Celler Pascona is wijnmaken meer dan een proces—het is een reis naar de ziel van het land. De druivenrassen Garnacha, Cariñena, Cabernet Sauvignon, Syrah en Merlot hebben elk een eigen karakter en vormen wijnen die niet alleen de bodem weerspiegelen, maar het hele ecosysteem. Dankzij de biodynamische aanpak zijn de wijnen puur en vertegenwoordigen ze de regio op authentieke wijze. Ze vervaardigen de wijnen op duurzame wijze en zijn volop in het traject voor de officiële certificering. 

Ervaar de verfijnde kwaliteit van de wijnen en proef de ware essentie van Montsant. Elke fles is een liefdesbrief aan de kunst van het wijnmaken en biedt een betoverende smaakervaring.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Spanje
Druivensoort met percentage: Carinena/Mazuelo 100%
Regio: Catalunya
Substreek: Montsant
Smaak: Rood Fruit en Fluweel Zacht
Jaargang: 2023
Landbouw: Biodynamisch
Alcohol: 13
Drinkbaar vanaf: 2024
Houdbaar t/m: 2028

Scores

9-
Harold Hamersma Carinyena spelt men ook cariñena en in Frankrijk carignan. Daarnaast is Cariñena ook een wijngebied in Spanje, waar maar weinig cariñena is te vinden, al komt hij er wel vandaan, en vooral veel garnacha oftewel grenache. Maria Ganxa is geen druif, maar gewoon een heks die hier in Montsant, in Catalonië, in vroeger tijden toverde. Over druif carignan/cariñena/carinyena wordt meestal vermeld dat-ie aardse wijnen geeft, soms dat die meuren naar slachtafval. Kon zijn, in vroeger tijden, toen er slordig wijn werd gemaakt, maar deze is betoverend lekker.

Ruig inderdaad, en aards, maar al die geuren van oeroud land, van sagen en legenden, zijn verpakt in rijp fruit. Rijp fruit versierd met specerijen, zonnige kruidige geuren zoals we die ook kennen van de betere Zuid-Franse rode wijnen. En dat alles doorweven met prachtige heldere zuren. Een spannend plezier.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering binnen NL vanaf € 80