Celler Pascona, Lo Noi del Sac

Ontdek Lo Noi del Sac, een unieke Blanc de Noir gemaakt van merlot. Deze elegante wijn is zeer aromatisch met tonen van wit fruit als meloen, florale tonen, een hint van honing en een subtiele toets van citrus. In de mond heeft de wijn een prachtige structuur met lichte tonen van peer en abrikoos. Van deze verrassende wijn worden slechts 4000 flessen gemaakt. De naam en het jute zakje verwijzen naar een oude legende: "de Man met de Zak" dwaalde met een jutenzak door de straten om ongehoorzame kinderen mee te nemen...

Lees meer

8.5
Celler Pascona, Lo Noi del Sac

14.50

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
8.5

Omschrijving

In de serene Fontanals-vallei, vlakbij het historische stadje Falset, ligt Celler Pascona, een boutique wijnhuis waar traditie en innovatie samenkomen in het hart van de D.O. Montsant. De 20 hectare aan wijngaarden vormen een mozaïek van voedzame klei, robuust graniet en mystieke llicorella-leisteen, waarbij de diverse bodems bijdragen aan het unieke smaakprofiel van de wijnen. Montsant, een verborgen parel naast de beroemde D.O.Q. Priorat, krijgt steeds meer bekendheid. De regio staat bekend om zijn uitmuntende wijnen en wordt geprezen door internationale wijnexperts. Bij Celler Pascona is wijnmaken meer dan een proces—het is een reis naar de ziel van het land. De druivenrassen Garnacha, Cariñena, Cabernet Sauvignon, Syrah en Merlot hebben elk een eigen karakter en vormen wijnen die niet alleen de bodem weerspiegelen, maar het hele ecosysteem. Dankzij de biodynamische aanpak zijn de wijnen puur en vertegenwoordigen ze de regio op authentieke wijze. Ze vervaardigen de wijnen op duurzame wijze en zijn volop in het traject voor de officiële certificering. 

Ervaar de verfijnde kwaliteit van de wijnen en proef de ware essentie van Montsant. Elke fles is een liefdesbrief aan de kunst van het wijnmaken en biedt een betoverende smaakervaring.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Spanje
Druivensoort met percentage: Merlot 100%
Regio: Catalunya
Substreek: Montsant
Smaak: Droog en Fris
Jaargang: 2022
Landbouw: Biodynamisch
Alcohol: 12,5
Serveertemperatuur: Tussen de 9 en 13 °C
Drinkbaar vanaf: 2023
Houdbaar t/m: 2026
Oogst: Handmatig
Bodemsoort: Klei
Vinificatie: Directe persing, spontante fermentatie in RVS op lage temperatuur gedurende 25 dagen, spontane malo, zeer lichte filtering. 3 maanden rijping op de fijne lies in RVS.

Scores

8.5
Harold Hamersma Fles met een juten zak over z'n capsule? Ja: Lo Noi del Sac, de Man met de Zak, was een boeman uit plaatselijke legenden die stoute kinderen achter de broek zat. Een soort Sinterklaas dus, die voordat de moderne pedagogie invloed op 'm kreeg ook kinderen in de zak stopte.

Waarom de wijn zo heet wordt niet uitgelegd. In ieder geval niet omdat het een boeman is, of anderszins een verschrikking. Hoewel je even kunt schrikken: heet blanc de noirs, is toch echt roze, en smaakt overdonderend naar z'n rode druif: merlot. Stoer fruit en ruig leer. Maar na de eerste verbazing ga je graag met 'm mee: vol heerlijk fruit, sappig en spannend en stevig.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80