Celler Pascona, La Germana

- Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
- Gratis verzending binnen NL vanaf €80
- Elke wijn per fles te bestellen
Omschrijving
In de serene Fontanals-vallei, vlakbij het historische stadje Falset, ligt Celler Pascona, een boutique wijnhuis waar traditie en innovatie samenkomen in het hart van de D.O. Montsant. Falset is de op één-na-koelste subzone van Montsant, waardoor de wijnen altijd een mooie frisheid krijgen. De 20 hectare aan wijngaarden hebben een hoogteverschil van 80 meter en vormen een mozaïek van voedzame klei, robuust graniet en de beroemde llicorella-leisteen, waarbij de diverse bodems bijdragen aan het unieke smaakprofiel van de wijnen. Montsant, een verborgen parel naast de beroemde D.O.Q. Priorat, krijgt steeds meer bekendheid. De regio staat bekend om zijn uitmuntende wijnen en wordt geprezen door internationale wijnexperts. Bij Celler Pascona is wijnmaken meer dan een proces — het is een reis naar de ziel van het land. De druivenrassen Garnacha, Cariñena, Cabernet Sauvignon, Syrah en Merlot hebben elk een eigen karakter en vormen wijnen die niet alleen de bodem weerspiegelen, maar het hele ecosysteem.
De naam Pascona komt van de familie Pascó uit Montsant die aan het begin van de 19e eeuw grond kocht in het gebied. De twee kleindochters werden "Les Pascones" genoemd. Zij bleven echter ongehuwd en kregen geen nakomelingen en zo kwam het domein in handen van Antoni Ripoll, de vader van de huidige eigenaar Toni Ripoll. Antoni begon in 1991 met zelf wijnmaken, daarvoor werden de druiven verkocht. Toni richtte zich na een studie elektronica volledig op de wijn, nam het in 2006 over en hernoemde het domein PASCONA. Dankzij zijn biodynamische aanpak zijn de wijnen puur en vertegenwoordigen ze de regio op authentieke wijze. Ze vervaardigen de wijnen op duurzame wijze en zijn volop in het traject voor de officiële certificering. Zo wordt er zo min mogelijk gebruikgemaakt van toegevoegd sulfiet.
Ervaar de verfijnde kwaliteit van de wijnen en proef de ware essentie van Montsant. Elke fles is een liefdesbrief aan de kunst van het wijnmaken en biedt een betoverende smaakervaring.
Details
Type wijn: | Witte Wijn |
---|---|
Formaat: | Fles (75 cl) |
Land: | Spanje |
Druivensoort met percentage: | Garnacha Blanca 20%, Macabeu 70%, Muscat 10% |
Regio: | Catalunya |
Substreek: | Montsant |
Smaak: | Intens en Aromatisch |
Jaargang: | 2023 |
Landbouw: | Biodynamisch |
Alcohol: | 12,5 |
Serveertemperatuur: | 10 °C |
Drinkbaar vanaf: | 2024 |
Houdbaar t/m: | 2026 |
Oogst: | Handmatig |
Bodemsoort: | Klei |
Vinificatie: | 3 dagen maceratie met de schillen en stelen, 15-20 koude vergisting op rvs, 3 maanden rijping in RVS op de fijne lies. |