Celler Pascona, Cor de Granit

Cor de Granit is een wijn van 100% garnacha blanca afkomstig van wijnstokken op een zandbodem met graniet. De wijn is zeer aromatisch en intens, met florale tonen en aroma's van wit fruit. De wijn rijpt 5 maanden op nieuw Frans eiken, waardoor de wijn een mooie, romige structuur krijgt. Een charmante wijn waarvan slechts 1000 flessen geproduceerd zijn.

Lees meer

9-
Celler Pascona, Cor de Granit

15.50

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
9-

Omschrijving

In de serene Fontanals-vallei, vlakbij het historische stadje Falset, ligt Celler Pascona, een boutique wijnhuis waar traditie en innovatie samenkomen in het hart van de D.O. Montsant. De 20 hectare aan wijngaarden vormen een mozaïek van voedzame klei, robuust graniet en mystieke llicorella-leisteen, waarbij de diverse bodems bijdragen aan het unieke smaakprofiel van de wijnen. Montsant, een verborgen parel naast de beroemde D.O.Q. Priorat, krijgt steeds meer bekendheid. De regio staat bekend om zijn uitmuntende wijnen en wordt geprezen door internationale wijnexperts. Bij Celler Pascona is wijnmaken meer dan een proces—het is een reis naar de ziel van het land. De druivenrassen Garnacha, Cariñena, Cabernet Sauvignon, Syrah en Merlot hebben elk een eigen karakter en vormen wijnen die niet alleen de bodem weerspiegelen, maar het hele ecosysteem. Dankzij de biodynamische aanpak zijn de wijnen puur en vertegenwoordigen ze de regio op authentieke wijze. Ze vervaardigen de wijnen op duurzame wijze en zijn volop in het traject voor de officiële certificering. 

Ervaar de verfijnde kwaliteit van de wijnen en proef de ware essentie van Montsant. Elke fles is een liefdesbrief aan de kunst van het wijnmaken en biedt een betoverende smaakervaring.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Spanje
Druivensoort met percentage: Garnacha Blanca 100%
Regio: Catalunya
Substreek: Montsant
Smaak: Intens en Aromatisch
Jaargang: 2022
Landbouw: Biodynamisch
Alcohol: 12
Serveertemperatuur: 10 °C
Drinkbaar vanaf: 2024
Houdbaar t/m: 2027
Oogst: Handmatig
Bodemsoort: Zandbodem met graniet
Vinificatie: 3 dagen maceratie met de schillen en stelen, 15-20 koude vergisting op rvs, 3 maanden vatrijping op de fijne lies.

Scores

9-
Harold Hamersma Geheimtip van witte garnatxa oftewel garnacha, de Spaanse druif die elders door het leven gaat onder de naam grenache. De rode versie geeft een oceaan aan Zuid-Frans en Spaans rood vol gulle smaken, z'n witte familielid is net zo gul en fruitig en plezant maar stukken onbekender. Deze komt van granietgrond, vandaar z'n naam, en is nadat hij wijn is geworden een half jaartje zorgvuldig opgevoed op Frans eikenhout.

Rijk en gul van structuur als chardonnay, maar dan met de zonnige kruidige geuren van garnacha. Mondvullend, maar bescheiden van alcohol en fraai doorweven met heldere zuren, dus verre van log of zwaar. Het geheel verfraaid met wat sjiek smakend eikenhout, dat ondersteunt maar niet overheerst. Tot zover het goede nieuws. Het slechte nieuws: er zijn maar 1000 flessen van gemaakt. Wij hebben er eentje geproefd, en de producent en de importeur ongetwijfeld ook, en wie weet wie nog meer...
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80