Celler del Roure, Vermell

De meest zachte en fruitigste van de drie (Vermell, Safrà en Parotet). De oogst geschiedt relatief vroeg, om de nadruk op het frisse fruit te houden. Een toegankelijke, frisse en pure wijn vol vers rood fruit. De naam (Vermell betekent rood) en de frisrode kleur op het etiket vertegenwoordigen hetfrisse roodfruitige karakter van de wijn. De wijn rijpt gedurende 4 maanden in grote terracotta amfora’s van 2800 L.

Lees meer

92+
9-
Celler del Roure, Vermell

10.95

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
92+
9-

Omschrijving

Het Valenciaanse wijnhuis Celler del Roure werd opgericht in 1999 door Pablo Calatayud met behulp van zijn vader en broer. Dit van oorsprong kleine familiebedrijf vindt zijn basis in Moixent. Naast een klein aantal populaire druivenvariëteiten, was het doel vooral om het cultiveren van inheemse pre-phylloxera wijnstokken nieuw leven in te blazen. De focus ligt hierbij op de veelal vergeten rode druivenvariëteit Mandó. 

Pablo is erg geïnteresseerd in de historie van de regio en de vroegere vinificatiemethoden. Een ware schatkamer opent zich dan ook wanneer in 2006 een oude bodega in de hooglanden van Les Alcusses wordt aangekocht. In de ondergrondse kelders van de bodega blijken zich 75 oude ingegraven terracotta amfora’s te bevinden. Een unieke vondst! Het lukte Pablo een gedeelte van deze amfora’s van 600 tot 2800 liter te restaureren en in gebruik te nemen. 

Door een bijzonder systeem kunnen de amfora’s goed afgesloten worden en vindt er geen oxidatie plaats. Het gebruik van amfora’s geeft de wijnen een uniek en puur karakter. Met zijn kwalitatief zeer goede, elegante en gebalanceerde wijnen én unieke werkwijze heeft het domein een prominente plek ingenomen in de Valenciaanse wijnmaakcultuur. Het domein heeft 40 hectare wijngaard in eigen bezit. Deze zijn beplant met mediterrane druivenvariëteiten en er wordt enkel met de hand geoogst. Daarnaast leasen ze nog enkele plots. De bodems variëren van klei tot zand, maar bestaan in de basis alle uit kalksteen en zijn gelegen op zo’n 600 meter boven zeeniveau. Het wijnhuis is biologisch gecertificeerd.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Spanje
Druivensoort met percentage: Arcos 30%, Garnacha Tintorera (Alicante Bouschet) 20%, Mando 50%
Regio: Valencia
Substreek: Moixent
Smaak: Rood Fruit en Fluweel Zacht
Jaargang: 2022
Landbouw: Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 13,5
Drinkbaar vanaf: 2024
Houdbaar t/m: 2026

Scores

92+
Robert Parker
9-
Harold Hamersma Bijzondere amforawijn. Behalve helemaal hip, ook helemaal in orde hier. Sap uit ingegraven kleicontainers, kan – in ongunstigere gevallen – daar wat mij betreft ook weleens beter blijven. Maar vader en zoon (Paco & Pablo) Calatayud weten wat ze van hun 2600 liter grote tinajas, zoals ze ter plekke heten, kunnen verwachten.

Eerst laten zij de vergisting van monastrell, garnacha en local mandó namelijk plaatsvinden op roestvrij staal. Vervolgens wordt in de klei de spanning op het sap gezet. Resultaat: sappig, minty rood, met tannines in de voorhoede en lang doormarcherend kersenfruit. Mooie frisheid dit jaar. Proef vooral ook hun Cullerot, een witte van macabeo en malvasia.

Laatst bekeken

94
97
Château La Grave
Château La Grave

Pomerol - 2019

48.50
37,5 cl
90
92
Château Lafleur-Gazin Halve fles
9+
Domaine Clau de Nell, Violette
Domaine Clau de Nell, Violette

Anjou, bio - 2019

31.45
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80