Caiarossa, Aria di Caiarossa
- Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
- Gratis verzending binnen NL vanaf €80
- Elke wijn per fles te bestellen
Omschrijving
Het wijngoed van Caiarossa bevindt zich in een natuurlijke bergkom, omringd door bebossing. De heuvels die het landgoed aan drie zijde omsluiten en de open blik op zee, brengen de wijnstokken unieke omstandigheden waarop zij magnifiek gedijen. Het Toscaanse Riparbella behoort tot de Alta-Maremma, wat zich uitstrekt tot het zuidelijker gelegen Corneto. De bodem wordt er gedomineerd door licht vulkanisch tufsteen, klei, kalksteen en ijzer. De hoogste wijngaard ligt op 350 meter boven zeeniveau.
Wijnhuis Caiarossa ontstond in 1998, waarbij vanaf het begin vanuit biodynamische principes gewerkt wordt. Wat begon met 16 hectare, is inmiddels uitgegroeid tot 31 hectare wijngaard waarop we verschillende druivenrassen terugvinden. De wijnen van Caiarossa gaan de wereld over als ‘Super Tuscans’.
Er zijn in totaal 59 verschillende percelen, die allemaal apart van elkaar verwerkt worden in de wijnkelder. Op deze manier streeft dit wijnhuis naar de optimale weergave van elke cuvée. Sinds 2004 is Caiarossa in handen van de familie Albada Jelgersma. De ervaringen bij Château Giscours en Château du Tertre, heeft hen geholpen Caiarossa naar een fenomenaal niveau van uitzonderlijk hoge kwaliteitswijnen te tillen. Caiarossa kan zich dan ook makkelijk meten met grote Bordeaux-huizen.
Details
Type wijn: | Rode Wijn |
---|---|
Formaat: | Fles (75 cl) |
Land: | Italië |
Druivensoort met percentage: | Cabernet Franc 32%, Cabernet Sauvignon 19%, Grenache Noir 7%, Merlot 24%, Syrah 18% |
Regio: | Toscane |
Smaak: | Zwart Fruit en Rijk |
Jaargang: | 2020 |
Landbouw: | Biodynamisch, Gecertificeerd biologisch |
Alcohol: | 14,5 |
Serveertemperatuur: | 17˚ |
Drinkbaar vanaf: | 2024 |
Houdbaar t/m: | 2030 |
Bodemsoort: | Schist, mergel, vulkanisch, klei en kalk |
Restsuikers: | 1,7 gr/l |
Zuurtegraad: | 4,8 gr/l |
Vinificatie: | 15-25 dagen schilweking, fermentatie in cementen en houten vaten. Rijping van de wijn na het blenden in barriques gedurende 13 maanden, ca. 20% hiervan is nieuw. |