Ca' del Baio, Barbaresco Asili Riserva
- Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
- Gratis verzending binnen NL vanaf €80
- Elke wijn per fles te bestellen
Omschrijving
In de Langhe streek, in het zuiden van Piëmonte staat de familie Grasso al vier generaties lang aan het roer van het domein Ca’ del Baio. Deze regio in Piemonte, staat bekend om haar wijnproductie met gerenommeerde wijnen als Barolo en Barbaresco, en is een centrum van gastronomische tradities, met onder andere truffeljacht. Het gebied is een samensmelting van natuurlijke schoonheid en culinaire excellentie.
De wijngaarden van de familie zijn door de jaren heen vergaard. Inmiddels bezit het domein 28 hectare aan wijngaarden, gelegen rondom het huis zelf in het dorp Treiso en in het nabijgelegen dorp Barbaresco. Beide gelegen in de wijnstreek Barbaresco, op de rechteroever van de Tanaro rivier. Op hun hooggelegen wijngaarden staan zowel druivenrassen die typerend zijn voor de streek als meer internationaal bekende variëteiten aangeplant. Vrijwel al hun wijnen zijn mono-cépages.
Momenteel zijn het de gepassioneerde Giulio en Luciana Grasso die samen met hun 3 dochters het bedrijf met veel liefde en kennis bestieren. In 2016 is Giulio Grasso benoemd tot wijnmaker van het jaar door het Italiaanse wijnmagazine Gambero Rosso. Het domein werkt duurzaam en met respect voor de regels van de ‘Green experience’. The Green experience, ontstaan in de heuvels van Langhe, motiveert wijnmakers in de omgeving ertoe duurzaam, milieuvriendelijk en eerlijk te werken door zich te houden aan 10 regels.
Allen afspraken omtrent transparantie, respect en eerlijkheid naar klanten toe, biodiversiteit in de wijngaard, bescherming van bestuivende insecten et cetera. Verworven door de jaren heen neemt Ca’ del Baio nu een prominente plaats in binnen de wereld van de Barbaresco wijn, één van de meest gewaardeerde en befaamde Italiaanse rode wijnen.
Details
Type wijn: | Rode Wijn |
---|---|
Formaat: | Fles (75 cl) |
Land: | Italië |
Druivensoort met percentage: | Nebbiolo 100% |
Regio: | Piemonte |
Substreek: | Langhe |
Smaak: | Kruidig en Intens |
Jaargang: | 2017 |
Alcohol: | 14,5 |
Serveertemperatuur: | 16° |
Drinkbaar vanaf: | 2021 |
Houdbaar t/m: | 2034 |
Oogst: | Handmatig |
Bodemsoort: | Blauwachtige klei van San't Agata, Compacte klei met kalksteen en mergel |
Restsuikers: | 0,6 gr/l |
Zuurtegraad: | 6,8 gr/l |
Vinificatie: | 90% ontsteelde druiven en 10% hele trossen. Tijdens de fermentatie 2 tot 3 keer pigeage en 30 tot 40 dagen maceratie via een submerged cap systeem. De wijn rijpt 24 maanden op grote tonneaux en 12 maanden op cementen fusten. |