Château de Fosse-Sèche: Gastronomische topkwaliteit
We nemen je graag mee op een culinaire reis, waar de wijnen van Château de Fosse-Sèche naadloos samenkomen met de meest verfijnde gerechten van sterrenrestaurants.
Achter deze bijzondere wijnen schuilt een verhaal van toewijding en natuurlijke harmonie dat we graag met je delen.
Château de Fosse-Sèche, gelegen in de Franse Loire-streek nabij Saumur, is een oase van biodynamische wijnbouw. Hier wordt het terroir met groot respect behandeld, met als resultaat wijnen van ongeëvenaarde kwaliteit. Van de weelderige 45 hectare grond is tweederde gereserveerd voor de natuur, waar bloemen, insecten en vogels gedijen naast de majestueuze wijnstokken.
De overige 15 hectare zijn met zorg beplant, waarbij 8 hectare gereserveerd zijn voor cabernet franc, 1 hectare voor cabernet sauvignon en 6 hectare voor chenin blanc. Château de Fosse-Sèche brengt jaarlijks de cuvées "Arcane" (wit) en "Eolithe" (rood) uit, terwijl de overige cuvées alleen in de meest excellente jaren worden vervaardigd.
Wat deze wijnen zo bijzonder maakt, is de karakteristieke mineraliteit die voortkomt uit de arme bodems van het tufsteenterroir. De wijnmakers afscheid genomen van het gebruik van hout voor de rijping, om de pure expressie van het terroir te omarmen. In plaats daarvan verkiezen ze beton, dat de smaak van de wijn onaangetast laat. Het resultaat zijn wijnen die puur, eenvoudig en tegelijkertijd uiterst complex zijn.
Met deze achtergrondinformatie in gedachten, nodigen we u uit om te genieten van de sublieme wijn-spijs pairings die onze Master Sommelier Laurent Richet heeft samengesteld, geïnspireerd door toprestaurants in Parijs. Samen brengen we een eerbetoon aan de culinaire kunst en de zintuiglijke harmonie die het creëert.
♥️
Château de Fosse-Sèche, Arcane
Gnocchis de patate douce Sakura dorées au beurre de sauge, Anguille fumé de Kalamata
L’Arpège *** Paris
Slightly warm potatoes, glazed with lovage mayonnaise, kombu broth, seaweed and cucumber
Pavillon Ledoyen
***
Paris
In the Shell, Scallop with marrow, Iberico ham extraction and Oscietra Caviar
Pavillon Ledoyen
***
Paris
Langoustines royales, juste cuites au thym-citron, condiment “oignon-mangue”, bouillon des pinces aux agrumes et coriandre
Ëpicure le Bristol
***
Paris
♥️
Château de Fosse-Sèche, Panthalassa
Coquille Saint-Jacques de la Baie de Seine aux nuances automnales, Carpaccio
L’Arpège *** Paris
Egg and Mayo “Century” egg white, Straw wine egg yolk and crispy walnut
Pavillon Ledoyen *** Paris
“Casarecce 88” cooked with blue lobster
Pavillon Ledoyen*** Paris
Saumon d’Ecosse cuit à basse température, poudre d’épices Tandoori, fenouil et concombre à l’huile de menthe et vinaigre de riz
Ëpicure le Bristol *** Paris
♥️
Château de Fosse-Sèche, Eolithe
♥️
Dragée de pigeonneau de Louvigné-de-Bais au Chouchen de Pacé. Navets au citron
L’Arpège *** Paris
Roasted pork chop, black pudding and sea urchin
Pavillon
Ledoyen *** Paris
Carré d’Agneau des Pays d’Oc grillé aux huîtres de Saint-Coulomb. Alliance terre & mer
L’Arpège *** Paris
Beef filet from Jean Marie Boedec, Artichoke, veil of Comté cheese
Pavillon
Ledoyen *** Paris
Dragée de pigeonneau de Louvigné-de-Bais au Chouchen de Pacé. Navets au citron
L’Arpège *** Paris
Chevreuil d’Alsace rôti au bâton de cannelle brûlé et bois de genévrier, salsifis au grué de cacao et essence de champignon, sauce Grand Veneur
Ëpicure le Bristol *** Paris