BattenfeldSpanier, Kirchenstück Riesling GG Magnum
- Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
- Gratis verzending binnen NL vanaf €80
- Elke wijn per fles te bestellen
Omschrijving
Hans Oliver Spanier neemt onder de nieuwe generatie wijnmakers in Rheinhessen een uitzonderlijke positie in. Zijn wijnen, afkomstig van de arme kalkhoudende bodems van de zuidelijke Wonnegau, zijn van grote minerale diepte, maaraltijd toegankelijk. BattenfeldSpanier biedt een indrukwekkende range loepzuivere wijnen van een consequent hoog niveau. Van de 'instap' Gutsweinen tot de Grosse Lages en de bijzondere zeldzaamheden die het huis produceert. In 1991 legt de dan pas 20-jarige Hans Oliver Spanier het fundament voor het huidige succes.
Na de overname van het wijndomein van zijn ouders en de overname van het naburige wijnhuis Battenfeld, schakelt Spanier in 1993, tegen de klassiek Duitse wijnbouwstroom in, over op biologische wijnbouw. In 2005 volgt ook de stap naar een volledig biodynamische arbeidsfilosofie.
Tegenwoordig cultiveert het wijnhuis in Hohen-Sülzen, in Nieder-Flörsheim en Mölsheim meer dan 30 hectare wijngaarden, die voor 75% zijn beplant met riesling, de specialiteit van het huis. In 2006 trouwde Hans Oliver Spanier met de oenoloog Carolin Gillot van het wijnhuis Kühling-Gillot. Ondanks het huwelijk worden beide huizen nog steeds afzonderlijk beheerd en op de markt gebracht. En zeker niet zonder succes: Met lovenswaardige kritieken in de belangrijke wijngidsen (Eichelmann, Gault & Millau) en een mooie titel in de wijngids Vinum: Hans Oliver Spanier en Carolin Gillot, wijnmakers van het jaar 2018.
Details
Type wijn: | Witte Wijn |
---|---|
Formaat: | Magnum (1,5 liter) |
Land: | Duitsland |
Druivensoort met percentage: | Riesling 100% |
Regio: | Rheinhessen |
Substreek: | Hohen-Sülzen |
Smaak: | Rijk en Mineraal |
Jaargang: | 2014 |
Landbouw: | Biodynamisch, Gecertificeerd biologisch |
Alcohol: | 12 |
Serveertemperatuur: | 12˚ |
Drinkbaar vanaf: | 2016 |
Houdbaar t/m: | 2025 |
Oogst: | Handmatig |
Bodemsoort: | Kalksteen en krijt |
Restsuikers: | 2,7 gr/l |
Zuurtegraad: | 8,0 gr/l |
Vinificatie: | Spontane fermentatie met natuurlijke gisten. Voor de fermentatie een koude inweking en er wordt geen malolactische vergisting toegepast. De wijn rijpt in oude fusten van 3000 liter. |