Baglio Diar, Selene Grillo

- Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
- Gratis verzending binnen NL vanaf €80
- Elke wijn per fles te bestellen
Omschrijving
Baglio Diar is het project van de familie Di Girolamo. Deze familie komt uit Marsala en kent een rijke wijnmaakgeschiedenis. Hun kernwaarden zijn samenwerking, delen, toewijding en ambitie. Alle wijnen worden op biologische wijze gemaakt. De oprichters van het project, Bagio en Nicola di Girolamo steken hun energie en ervaring in de bedrijfsvoering terwijl Valery Casano zich met PR en de klanten bezighoudt. "Baglio" is een Siciliaans woord dat verwijst naar een boerderij of landgoed met een binnenplaats, die van oudsher veel voorkomen op het eiland en waar nu vaak wijn wordt gemaakt.
De 120 hectare wijngaarden van het domein liggen in het zuidwesten van Sicilië, tussen Trapani en Mazara del Vallo. De bodem bevat veel leem. De zon is het hele jaar door aanwezig, met hete zomers en milde winters als gevolg. De frisse zeewind zorgt voor verkoeling en houdt de wijnstokken gezond. Baglio Diar gelooft in lokale druiven, waaronder grillo, zibibbo en nero d'Avola. De wijngaarden liggen op verschillende hoogtes, waardoor de beste combinatie tussen druivenras en ligging gemaakt kan worden. Grillo staat bijvoorbeeld het liefst direct aan zee; zibibbo en de blauwe druiven staan hoger op de hellingen aangeplant. Hier zijn de temperatuurverschillen tussen dag en nacht groter, wat leidt tot meer frisheid in de wijnen.
De namen van de wijnen zijn gebaseerd op vijf karakters uit de Siciliaanse literatuur. Het jonge team van Baglio Diar (de wijnmaker is met 44 jaar de oudste) hecht veel belang aan biologische wijnbouw en komt steeds met nieuwe initiatieven om te verduurzamen. Leuk detail: de aroma's van de wijn komen terug in het haar en de shirts van de personages op de flessen.
Details
Type wijn: | Witte Wijn |
---|---|
Formaat: | Fles (75 cl) |
Land: | Italië |
Druivensoort met percentage: | Grillo 100% |
Regio: | Sicilië |
Substreek: | Marsala |
Smaak: | Droog en Fris |
Jaargang: | 2023 |
Landbouw: | Gecertificeerd biologisch |
Alcohol: | 13 |
Serveertemperatuur: | 8-10° |
Drinkbaar vanaf: | 2024 |
Houdbaar t/m: | 2026 |
Oogst: | Handmatig |
Bodemsoort: | Zanderige bodem met wat leem, Zanderige dodem met war leem |
Vinificatie: | Zachte persing, fermentatie op 13°C gedurende twee weken. De wijn rijpt minimaal 3 maanden op RVS en minimaal 1 maand op fles. |