Baglio Diar, Nedda Nero d'Avola

Nero d'Avola is de belangrijkste rode druif van Sicilië, waar hij ook wel bekendstaat als Calabrese. Wijnen van deze druif staan erom bekend zeer fruitig te zijn, en dat vinden we ook terug in deze Nedda met een aantrekkelijke neus van bramen en gedroogde pruimen, vermengd met kruidige tonen als vanille en kruidnagel. In de smaak komen daar nog zwarte kers, zwarte bes, hazelnoot en cederhout bij. Een fijne, ronde wijn met een verrassende frisheid. De Nedda Nero d'Avola 2022 heeft onlangs de gouden medaille gewonnen op de Berliner Wine Trophy. Nedda is een personage uit de roman i Malavoglia van de Siciliaanse schrijver Giovanni Verga en zij staat voor de kracht die Nero d'Avola heeft.

Lees meer

Baglio Diar, Nedda Nero d'Avola

11.75

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending binnen NL vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Baglio Diar is het project van de familie Di Girolamo. Deze familie komt uit Marsala en kent een rijke wijnmaakgeschiedenis. Hun kernwaarden zijn samenwerking, delen, toewijding en ambitie. Alle wijnen worden op biologische wijze gemaakt. De oprichters van het project, Bagio en Nicola di Girolamo steken hun energie en ervaring in de bedrijfsvoering terwijl Valery Casano zich met PR en de klanten bezighoudt. "Baglio" is een Siciliaans woord dat verwijst naar een boerderij of landgoed met een binnenplaats, die van oudsher veel voorkomen op het eiland en waar nu vaak wijn wordt gemaakt.

De 120 hectare wijngaarden van het domein liggen in het zuidwesten van Sicilië, tussen Trapani en Mazara del Vallo. De bodem bevat veel leem. De zon is het hele jaar door aanwezig, met hete zomers en milde winters als gevolg. De frisse zeewind zorgt voor verkoeling en houdt de wijnstokken gezond. Baglio Diar gelooft in lokale druiven, waaronder grillo, zibibbo en nero d'Avola. De wijngaarden liggen op verschillende hoogtes, waardoor de beste combinatie tussen druivenras en ligging gemaakt kan worden. Grillo staat bijvoorbeeld het liefst direct aan zee; zibibbo en de blauwe druiven staan hoger op de hellingen aangeplant. Hier zijn de temperatuurverschillen tussen dag en nacht groter, wat leidt tot meer frisheid in de wijnen.

De namen van de wijnen zijn gebaseerd op vijf karakters uit de Siciliaanse literatuur. Het jonge team van Baglio Diar (de wijnmaker is met 44 jaar de oudste) hecht veel belang aan biologische wijnbouw en komt steeds met nieuwe initiatieven om te verduurzamen. Leuk detail: de aroma's van de wijn komen terug in het haar en de shirts van de personages op de flessen.

Chocolade en wijn: een liefdesverhaal

Chocolade en wijn: een liefdesverhaal

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Italië
Druivensoort met percentage: Nero d'Avola 100%
Regio: Sicilië
Substreek: Marsala
Smaak: Rood Fruit en Fluweel Zacht
Jaargang: 2022
Landbouw: Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 13,5
Serveertemperatuur: 16°
Drinkbaar vanaf: 2024
Houdbaar t/m: 2027
Oogst: Handmatig
Bodemsoort: Klei bodem
Vinificatie: Na de maceratie fermenteren de druiven 7 tot 10 dagen op RVS-tanks bij een temperatuur van 24°C.
Houtopvoeding: Na de zachte persing rijpt de wijn 5 maanden in kleine eikenhouten vaten gevolgd door 3 maanden op RVS en minstens 2 maanden op fles.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering binnen NL vanaf € 80